Saç Ekimi İstanbul

    Saç ekimi İstanbul, saçlar hem erkekler hem de kadınlar için çok büyük bir öneme sahiptir. Öyle ki saç bakımı ile ilgili apayrı ve dev bir sektör bulunmaktadır. Çünkü saçların canlı bir yapıya ve sağlıklı bir yoğunluğa sahip olması, insanların dış görünümü için oldukça önemlidir. Ancak bazı kişiler, saç bakımlarına ne kadar dikkat etseler de saçlarının dökülmesine engel olamazlar. Genetik özellikler, hormonal faktörler, beslenme özellikleri, stres gibi faktörler bu kişilerin normalden daha fazla saç kaybetmelerine sebep olabilir. Bu da en nihayetinde saçlı deride saç yoğunluğunun azalmasına bağlı ‘‘açılmalar’’ görülmesine, halk arasındaki tabirle ‘’kelleşme’’ meydana gelmesine sebep olur.

    Saç kaybı yaşayan bireyler, günümüzde çeşitli saç ekimi uygulamaları ile yeniden gür ve sağlıklı saçlara sahip olabilirler. Bu uygulama kafa arkasında oksipital bölge olarak adlandırılan ense üstü bölgeden alınan, dökülmeye dirençli saç kökleri yardımı ile yapılırlar. Yazımızın devamında ‘’Saç dökülmesinin sebepleri nelerdir?’’, ‘’Saç ekimi nasıl yapılır?’’ ve ‘’Saç dökülmesi nasıl önlenir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul saç ekimi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; estetik cerrahi alanında uzman isimlerden olan Op. Dr. Furkan Kurdal’dan randevu alabilirsiniz.

    Saç Ekimi Nedir?

    Saç ekimi, saç dökülmesi sebebiyle oluşan açılmaları gidermek için yapılan tedavi uygulamasıdır. Ülkemiz, bu işlemin dünyadaki en önemli temsilcileri arasında yer alır. Öyle ki her yıl binlerce insan saç ekim işlemi için Türkiye’ye gelmektedir. Saç ekim işlemi öncesinde bireyin saçlı derisi detaylı olarak incelenir. Detaylı muayene sonrası saç ekiminin uygulanacağı alanlar, kaç greft ekileceği, işlemin kaç seansta gerçekleştirileceği ve saç çizgisinin dizaynı gibi konular konuşulur. Böylece saç ekimi, hem kişinin baş ve yüz yapısına, hem yaşına hem de hastanın isteklerine cevap verecek şekilde gerçekleşmiş olur.

    Saç Ekimi Neden Yapılır?

    Saç dökülmesi her insanın yaşadığı doğal bir durumdur. İnsan vücudundaki her doku gibi saçların da ömrü vardır. Bu ömrü tamamlayan saçlar dökülmeye başlar. Bu yüzden sağlıklı bir kişide dahi günde 100 kadar saç teli dökülmektedir. Ancak dökülen saçlar olduğu gibi yeni çıkan saçlar da olduğundan bu kayıplar fark edilmez. Bazı kişiler ise normalden daha çok saç kaybederler ve kaybedilen saçların yeri dolmaz. Bu da saçlı deride açıklıklar oluşmasına, halk arasındaki tabir ile ‘’kellik’’ meydana gelmesine sebep olur. Saç ekimi bu durumu ortadan kaldırmak; kişiyi sağlıklı ve yeterli yoğunlukta saçlara kavuşturmak için yapılır.

    Saç Dökülmesi Neden Olur? Erkeklerde Saç Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

    Saç dökülmesinin sebepleri şu şekilde sıralanabilir:

    • Hormonal değişimler.
    • Beslenme alışkanlıkları.
    • Zararlı alışkanlıklar.
    • Saça zarar verecek kimyasal maddeler veya ısıl işlemlerin uygulanması
    • Aşırı stres.
    • Cilt hastalıkları.

    Bu gibi faktörler saç dökülmesine yol açabilmektedir.

    Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur?

    Saç ekimi, lokal anestezi altında gerçekleştirilen hasta için oldukça rahat bir uygulamadır. Uygulama sırasında ağır cerrahi işlemlere başvurulmaz. Ameliyata engel herhangi bir rahatsızlığı olmayan, 18 yaşını doldurmuş herkese işlem yapılabilir. Sadece saç ekimi öncesinde hastalar saç dökülmesine sebep olan rahatsızlıklar açısından değerlendirilmeli, eğer buna yol açan bir hastalık varsa öncelikle bunun tedavisi yapılmalıdır.

    Saç ekiminin genelde orta yaşlı veya yaşlı kişilere yapıldığı düşünülür. Ancak saç dökülmesinin daha çok erkeklerde olduğunu ve bunun ana sorumlusunun testosteron hormonu olduğunu biliyoruz. Bir erkek hastanın hayatında iki büyük saç kaybı yaşadığı dönem bulunur. Bunların ilki yirmili yaşlarda, ikincisi kırklı yaşlarda gerçekleşir. Dolayısıyla saç ekimini eğer gerekliyse ve işlemden fayda görecek ise çok daha genç hastalara da uygulayabilmekteyiz.

    Saç ekiminin yapılabilmesi için donör saha denilen verici bölgenin de saç açısından zengin olması gerekir. Yani ekilecek saç köklerinin alındığı, dökülmeye dirençli ense üstü bölgede yeterli saç yoksa saç ekimi yapılamayabilir. Bu durumlarda gövdeden de greft almak mümkündür ancak saçlı deri kadar yoğun olmadığından istenen sonucu vermesi zor olur.

    Dolayısıyla ameliyata engel herhangi bir sistemik veya enfeksiyon hastalığı olmayan, donör sahası yeterli, saç ekiminin kazanımlarını gerçekçi şekilde kavrayabilen, 18 yaşını doldurmuş hastalar bu işlem için uygun adaylardır.

    Kişinin ekilecek alanının genişliğine, donör sahanın saç yoğunluğuna, saç çizgisinin ne kadar aşağıda konumlandırılacağına bağlı olarak seans sayısı değişebilir. Sizin için en uygun seçimi doktorunuz muayeneniz sonrası karar verecektir.

    Saç Ekimi Kalıcı Mıdır?

    Saç ekimi kalıcı bir işlemdir. Bu işlem sırasında başın arka kısmından alınan saç kökleri, dökülmeye karşı oldukça dirençlidirler. Bu yüzden, doktor önerilerine uyulduğu takdirde uzun yıllar boyunca sağlıklı bir şekilde varlık sürdürmeye devam ederler. Özellikle de son zamanlarda gelişen teknoloji, saç köklerinin toplanma ve ekim süreçlerinde zarar görmesini engeller. Bu da saçların daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlar.

    Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekimi Nasıl Olur?

    Saç ekimi genel olarak üç farklı yöntemle yapılmaktadır. Bu yöntemlerden ilki ve daha eski olanı FUT (follicular unit transplantation) saç ekim işlemidir. Bu işlem sırasında cerrahi kesiler kullanılarak saç kökleri toplanır ve hedef bölgeye transfer edilirler. FUT yöntemi yara izi ve iyileşme süresindeki uzunluk gibi dezavantajları nedeniyle artık modern saç ekim teknikleri arasında sayılmayan ve büyük ölçüde terk edilmiş bir uygulamadır.

    İkinci saç ekim yöntemi FUE (follicular unit extraction) saç ekimidir. FUE saç ekimi çok daha modern, hasta için iyileşme süresi daha kısa, zahmetsiz ve daha doğal sonuçları olan başarılı bir uygulamadır. FUE saç ekim yönteminde saç kökleri özel işlemlerle saçlı deri çıkarılmasına gerek kalmadan tek tek toplanırlar. Genelde ense ve şakaklara uzanan yan bölgelerden alınan saç kökleri, hastanın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen bölgelere aktarılırlar. Transfer işleminin sonrasında saç ekimi son bulur.

    Diğer saç ekim yöntemi ise DHI (direct hair implantation) dır. Bu yöntemde de saç kökünün donör alandan alınışı FUE yöntemi ile aynıdır. FUE’den farkı kanal açma ve ekim işlemini tek aşamada yapılmasını sağlayan özel bir aparat kullanılmasıdır. Bu yöntem varolan saç köklerinin zarar görmeden saç yoğunluğunun artırılması için tercih edilmektedir.

    Saç ekim işlemi, transfer edilecek olan saç kökü sayısına, ekim yapılacak alanın genişliğine ve kullanılan yönteme göre 3 ila 7 saat kadar sürebilmektedir.

    Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Saç ekimi yaptıran hastalar, işlemin gerçekleştiği gün taburcu edilirler. Ancak iyileşme sürecinde bazı durumlara dikkat etmelidirler, bunlar:

    • Saç ekimi sonrasında doktorun önerdiği ilaçlar kullanılmalıdır. Operasyon alanının bakımı önerilen şekilde gerçekleştirilmelidir.
    • Saç ekimi sonrasında, bireyin terlemesine sebep olabilecek yorucu aktiviteler, buharlı sıcak banyolar yapılmamalıdır.
    • Hastalar, doktorun önerdiği bir pozisyonda dinlenmelidirler.
    • Saç ekimi yapılan bölgeye bir süre su temas ettirilmemelidir.
    • Saç önerilen şekilde ve önerilen ürünlerle yıkanmalıdır.
    • Saç ekimi yapılan bölge bir süre güneş ışınlarına karşı korunmalıdır.
    • Saç köklerinin alındığı ve transfer edildikleri bölgelerde hafif kızarıklıklar ve şişlik görülebilir. Bunlar zaman içerisinde geçeceklerdir.
    • Saç ekimi anestezi veya sedasyon işlemleri ile yapılır. Bu yüzden saç ekimi sonrası hastaların araç kullanması önerilmez.

    Doktorunuz, saç ekimi öncesi sonrası süreçler hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.

    İstanbul Saç Ekimi Fiyatları 2024

    İstanbul saç ekimi fiyatları, yapılan işlemin kapsamına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. İstanbul FUE saç ekimi fiyatları 2024 hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; estetik cerrahi alanında uzman isimlerden olan Op. Dr. Furkan Kurdal’dan randevu alabilirsiniz.

    Size nasıl yardımcı olabiliriz?
    Call Now Button